1. HABERLER

2. GÜNDEM

3. HDP lideri Demirtaş'tan kıvrak açıklamalar
HDP lideri Demirtaş'tan kıvrak açıklamalar

Bir türlü halktan istediğini alamayan HDP lideri Demirtaş, yine açıklamalarında yan çizdi. Demirtaş, Erdoğan'ın açıklamalarını Hitler faşizmine benzeterek: "Bu vatan herkesin ortak vatanıdır" dedi.

A+A-

Taksim Elite World Otel'de basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi kameralar karşısına geçip geri vitese takan HDP lideri Demirtaş, "Ülkenin, toplumun içine düşürüldüğü bu vahim durumdan hep birlikte nasıl çıkarabileceğimizi tartışmak istiyoruz. Varsa geleceğe dair hem partimize hem siyasete ilişkin eleştirilerini yüz yüze dinlemek için bu toplantıları organize ediyoruz" dedi.

"Mesele oy meselesi değildir"

Demirtaş gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. "HDP'nin batıda oy kaybettiğine dair yapılan anket sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Demirtaş, "Bizim de yaptırdığımız araştırmalar var. HDP hiçbir yerde oy kaybetmiş değil, güven kaybetmiş değil. Türkiye kan kaybediyor. Mesele partilerin oy artırıp kazanmasından çok Türkiye'nin kan kaybediyor olmasıdır. Can kaybediyor olmasıdır. Biz işin bu kısmını daha çok önemsiyoruz. Ama öyle yansıtıldığı gibi halk nezdinde ne oy ne itibar ne de güven kaybetmiş değil" şeklinde kendini avuttu.

HDP'nin Türkiye'de barışı savunan tek parti olarak kaldığını savunan Demirtaş, "Halkta bunun farkında... Barışın kıymetini bilen, tüm bu olup bitenlerin bir sulhla sonuçlanması için HDP'nin ortaya koyduğu gayreti gören herkes, bu partinin Türkiye için kıymetli bir siyasi varlık olduğunu görüyor" diye konuştu.

"Bu vatan herkesin ortak vatanıdır"

"Vatandaşlıktan çıkarma konusu gündem de sizin bakanlık nezdinde görüşmeniz oldu mu?" şeklindeki soruya ise Demirtaş, "Bakanlıkla görüşülecek bir şey yok. Bu husus darbe dönemlerinde hayata geçirilmiş cunta uygulamalarıdır. Benzer uygulaması Hitler faşizminde gerçekleşmiş bir uygulamadır. Vatandaşlıktan çıkarmanın koşulları öyle kolay değil. Bu vatan herkesin ortak vatanıdır. Böyle görecek herkes ve buna inanacak. Tek bir etnik kimliğin, tek bir ırkın vatanı değil. Irkçılık yaparak 'Benden olmayan herkes vatan hainidir . Bu ülkenin vatandaşlığını taşıyamaz' derse kendi eliyle toplumu paramparça etmiş olur. Aslı insanlıktan çıkmış olanlar bizi vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyorlar. Biz kendilerini insanlığa davet ediyoruz" diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.